Radionica “Turizam – pristupačan svima"

Radionicu “Turizam – pristupačan svima”, u svibnju 2023. godine održalo je Ministarstvo turizma i sporta s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom.

Radionica je bila prvenstveno namijenjena arhitektima i građevinskim stručnjacima te je u okviru radionice ostvarena suradnja s Hrvatskom komorom arhitekata, Hrvatskom komorom inženjera građevinarstva, Udruženjem hrvatskih arhitekata i Društvom arhitekata Zagreba.

Radionicu su podržali i predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, dionici akademskog sektora kao i realnog i civilnog sektora.

Programski dio radionice sastojao se od predavanja i stručnog dijela, a moderirala ju je Jelena Šobat, načelnica Sektora za posebne oblika turizma i analitiku, inovaciju i održivi razvoj, Uprava za održivi razvoj i konkurentnost destinacije, Ministarstvo turizma i sporta. U programskom dijelu sudjelovali su Dario Jurišić, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Marica Mirić, predsjednica Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

Stručni dio radionice bio je koncipiran kao World Caffe pod nazivom „Ništa o nama bez nas“, a održao se pod vodstvom vanjskih suradnica Sunčane Rapaić, dipl.ing.arh., de Architekten  Cie. i Snježane Turalije.

Recommended Posts