U utorak, 24. rujna u Sheraton Zagreb Hotelu održat će se treća po redu međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu „Može li hrvatski turizam 365“ pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore. Ovogodišnja tema konferencije je „Kreativa i nove tehnologije“.

Cjelogodišnji turizam jedan je od najvažnijih izazova daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, ali i turizma u regiji, na svim razinama, od strateške do operativne, posebno s aspekta održivosti. U Hrvatskoj postoji veliki potencijal razvoja cjelogodišnjeg turizma, kako na obali, tako i u kontinentalnom dijelu.

Ove će godine sudionici konferencije imati priliku poslušati brojne eminentne stručnjake iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Španjolske, Velike Britanije i drugih vrhunskih turističkih destinacija koji će se dotaknuti mnogih zanimljivih tema poput – cjelogodišnjeg turizma, trendova i održivosti o kojima će govoriti Bruno Walter, ITB Advisory, Jill Thompson, Thomas Cook i James Chappell, Horwath HTL London; o kreativnom recikliranju lokalnih specifičnosti do nove kvalitete i doživljaje po mjeri suvremenih turista govorit će Caroline Couret, Creative Tourism Network®; o primjenama novih tehnologija u turizmu govorit će Marko Lukičić, Jadranka grupa i Acquaint; zanimljive i edukativne uspješne primjere iz prakse predstavit će Chelo Escabias, North Incomig Service, Bettina Habel, Vulcano Schinkenmanufaktur, Dominik S. Černjak, Collegium Mondial Travel i Andrijana Copf, Sarajevo Film Festival, a o konkretnim koracima od cilja do realizacije na panelu će govoriti Tomislav Varga, Atlas TA i Petar Pavić, S.T.A.R. Digital Grupa.

Izvor: https://novac.jutarnji.hr/

Recommended Posts