Snježana Turalija sudjelovala na konferenciji „Održivost sportskih građevina i velikih međunarodnih sportskih natjecanja kao poticaj prema „zelenijem“ sportu“ koja se održala 30.11.2023. u Osijeku na Ekonomskom fakultetu.

Konferenciju je organiziralo Ministarstvo turizma i sporta RH uz sufinanciranje od strane Europske unije, a bila je namijenjena predstavnicima lokalne uprave i samouprave koji svoje investicijske projekte s predznakom – sportski, žele sufinancirati iz programa: https://mint.gov.hr/UserDocsImages/2023_JP_sport/231113-sprt_gradj.pdf

Kroz predavanje na temu „Smjernice za održivo planiranje i projektiranje sportskih građevina“ Snježana je govorila o trendovima u Europskoj uniji i zakonodavnom okviru iz područja zelene i digitalne tranzicije, osnovama EU taksonomije i DNSH načela, zahtjevima NPOO-a u javnom pozivu za sportske građevine u 2024. te smjernicama za održivu gradnju i nad-standardima koje pruža DGNB međunarodni sustav za certificiranje održivih projekata.
Prikazan je i izvrstan primjer iz prakse kojeg preporučamo pogledati: https://youtu.be/sUQMOn_jb0M

Osim predavanja, konferencija se sastojala i od stručnih radionica u kojima je sa Natašom Muždalo iz Ministarstva turizma i sporta RH sudjelovala i Snježana te su predstavnicima JLS-a predstavile detalje javnog poziva kao i zelenih smjernica za održivost sportskih građevina.

U sklopu konferencije dodijelile su se #BeCROactive nagrade, predstavljeni su projekti WRC Croatia Rally, CRO Race i HIGHLANDER te je organiziran i posjet OPUS areni u Osijeku.

Recommended Posts