Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine organizirala je konferenciju “Obnova od potresa i građevni otpad u kružnom gospodarstvu: Održivost za budućnost”, 25. listopada 2023. godine u vijećnici HGK u Zagrebu.  

Na poziv HGK , u ulozi moderatorice stručnog panela pod nazivom „Naše mjesto u sustavu gospodarenja građevnim otpadom?“ sudjelovala je Snježana Turalija, konzultantica za održivu gradnji i kružno gospodarstvo, iz GREENIKA poslovnog savjetovanja.

U panelu su sudjelovali Davor Blažek, predsjednik Udruženja industrije nemetala i građevinskog materijala HGK; Alan Perl, predsjednik Grupacije za gospodarenje građevnim otpadom HGK; Tonči Glavinić, MPGI, ravnatelj Uprave za provedbu obnove od potresa; Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreb; Milovan Zrakić, FZOEU, Sektor za zaštitu okoliša; Hrvoje Dokoza, konzultat tijekom izrade Prijedloga Akcijskog plana za kružno gospodarstvo u sektoru gospodarenja građevnim i otpadom od rušenja u sklopu projekta Svjetske banke i Zoran Bošnjak, predstavnik Državnog inspektorata. 

Zaključke konferencije i panela te izjave sudionika možete pogledati na službenim stranicama Hrvatske gospodarske komore.

Recommended Posts