Zagreb, 28. i 29. veljače – Održana je uspješna RE:D konferencija koja je u dva dana u Hilton Conference & Event Centeru. Privukla preko 300 sudionika iz različitih sektora industrije nekretnina, investicija, financija, graditeljstva i arhitekture. Akronim RE:D predstavlja Real Estate:Development, ističući da je središnja tema konferencije bila usmjerena na investicije u području nekretnina.

Cilj ovog događanja bio je istražiti kako globalne, tako i regionalne trendove u domeni razvoja i korištenja prostora, obuhvaćajući područja stanogradnje, uredskih i poslovnih prostora te hotela i sličnih nekretnina.

Program konferencije bio je oblikovan kroz 16 predavanja i panel diskusija, na kojima je preko 60 stručnjaka pružilo  uvide i zaključke o tržištu nekretnina.

Drugog dana jedna od tema panel diskusije je bila “Smjernice za certificiranje i EU taksonomiju” koju je moderirala Snježana Turalija, vlasnica GREENiKA, poslovno savjetovanje, DGNB konzultantica i trenerica, ujedno i predstavnica ArhiBau.hr sajma i konferencije. U panelu su sudjelovali Ante Gavran, direktor korporativnih financija, Arena Hospitality Group,  Marko Markić, voditelj programa certificiranja, Hrvatski savjet za zelenu gradnju i Richard Teichmann, direktor, Teichmann at Compagnons Property Networks.

Tijekom panela sudonici su razgovarali o mnogim temama kao što su novi zahtjevi Nacionalne strategije održivog turizma, usklađivanjima turističkih, ali i drugih projekata sa zahtjevima EU taksonomije, kako je Hrvatska prateći europska iskustva napredovala u održivoj gradnji,  iskustvo i proces razvoja zelenih poslovnih zona, proces DGNB certificiranja kao alata za mjerenje održivosti, važnost DGNB-a za hrvatsko tržište nekretnina i sl.

Panel je pružio iskustva investitora u uskađivanju projekta s EU taksonomijom i informacije o DGNB certifikatu. Bilo je zanimljivo čuti od investitora kako je sve prošlo i koji su im idući koraci i planovi u novim projektima koji će zasigurno biti zeleni i održivi.

S više od 250 najrelevantnijih kompanija iz Hrvatske i regije koje su prisustvovale, RE:D konferencija uspješno je spojila stručnjake, tvrtke i institucije s ciljem poticanja inovacija i potrage za novim pravcima razvoja u industriji nekretnina.

Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu i čestitamo na uspješnoj konferenciji s isčekivanjem nove konferencije 2025. godine!

Recommended Posts