Sajam kulture građenja i održivog razvoja, ArhiBau 2021

Sajam kulture građenja i održivog razvoja, ArhiBau 2021 održat će se u Areni Zagreb od 7. – 9.10.2021.  u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, a njegova je ovogodišnja tema: Budućnost nakon kriza temeljena na inicijativi Novog europskog Bauhausa

ArhiBau 2021 je zamišljen kao sajam arhitekture i graditeljstva fokusiran na teme kulture građenja i održivog razvoja te međunarodna konferencija, na kojoj će sudionici razmatrati budućnost prostora u Republici Hrvatskoj i šire, uz upravljanje recentnim i budućim rizicima i krizama, ali i uočenim potencijalima za razvoj te stvaranje temeljne baze za osmišljavanje, provedbu i širenje inicijative Novog europskog Bauhausa za jugoistočnu Europu, uz poštivanje smjernica održivog razvoja u arhitekturi i graditeljstvu.

Oba su događanja namijenjena široj i stručnoj javnosti te se očekuje veliki broj posjetitelja u sva tri dana održavanja sajma i konferencije, kako posjetitelja uživo, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, tako i javnosti koja će događanje moći pratiti online.

Sajam ArhiBau i paralelna međunarodna trodnevna konferencija predstavljaju inicijativu Novog europskog Bauhausa i Okvire djelovanja hrvatske i regionalne arhitekture, graditeljstva i građevinske industrije te općenito kreativne industrije 21. stoljeća, dodatno potaknute krizama proteklog i aktualnog vremena na našem prostoru, pri čemu se posebno ističu djelovanje potresa i pandemije koronavirusa. U inicijativi sudjeluju kreativci, teoretičari, praktirači i cjelokupna graditeljska industrija s fokusom na inženjere onih struka koje čine osnovu arhitekture i graditeljstva.

Novi europski Bauhaus je inicijativa Europske komisije, koja u traženjima budućnosti Europe poziva na sinergiju znanosti i tehnologije te umjetnosti i kreativnosti kao oslonca razvoja. Takav razvoj temelji se na tradicijama Europe i u cilju je ostvarenja održivosti sa stilom. Hrvatska i regionalna arhitektura, urbanizam, kultura i umjetnost te industrija u punom smislu doprinose razvoju Novog europskog Bauhausa kroz vlastiti identitet, iskustva trenutnog vremena, naslijeđe koje baštinimo te resurse koje čuvamo i koristimo s osobitom pažnjom.

Više na: http://arhibau.d-a-z.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *